HRVOJE KROFLIN, EXECUTIVE CHEF – PARTNER

Nakon završene Ugostiteljske škole u Zagrebu, Hrvoje Kroflin započinje raditi u tada vrlo popularnom restoranu Gallo 2004. godine, a odlaskom iz Galla kreće njegova dugogodišnja karijera u restoranu Mano. Od 2005.-2013. godine radi kao executive chef i manager restorana Mano te preuzima i novootvoreni restoran ManO2 u poslovnom dijelu Zagreba, na Radničkoj cesti. U međuvremenu odlazi na staž i dodatnu edukaciju u restoran The Ledbury u Londonu (3*** Michelin) kod slavnog chefa Bretta Grahama, te isto tako stažira i u talijanskom restoranu Kallmünz u Meranu. Nedavno se vratio sa staža i iz fantastičnog restorana Ricard Camarena u Valenciji (2** Michelinove zvjezdice) kojeg vodi istoimeni chef i vlasnik. 

Hrvoje danas uspješno vodi Mano2, jedan od najboljih hrvatskih restorana. Mano2 je 2023. godine od strane Dobrih restorana proglašen Najboljim restoranom visoke kuhinje u Hrvatskoj. Kulinarska filozofija restorana Mano2 je neprestano istraživanje lokalnih namirnica, isključivo mikro-sezonski i uz jedinstven, autorski pristup. Bogato gastronomsko nasljeđe za njega je izuzetno atraktivan motiv za etabliranje kreativne visoke kuhinje, i Kroflin tu uspješno predvodi novu generaciju izrazito perspektivnih chefova. Restoran je prošle godine proglašen kao drugim najboljim u Hrvatskoj isto kao i u pojedinačnom izboru chefa.

2022. isto kao i prošle 2023. godine Hrvoje je nominiran od strane prestižne liste The Best Chef Awards kao kandidat za izbor 100 najboljih chefova svijeta. Proglašen je i Chefom godine 2022. prema izboru Dobrih restorana a u posljednjem izdanju međunarodnog vodiča Gault&Millau Croatia 2024, Hrvoje Kroflin je proglašen Velikim chefom sutrašnjice.

Posljednje dvije godine u restoranu ugošćava vrhunske svjetske chefove pa je tako već tri puta zajedno s njih kuhala Ana Roš, Najbolja chefica svijeta, chefica i vlasnica restorana Hiša Franko (3***), zatim Valerio Serino iz Kopenhagena (Terra), Maksut Askar (Neolokal, Istanbul, 1*), mladi baskijski chef Iñaki Bolumburu a isto održane su i brojne eksluzivne vinske gala večere uz osobnu prisutnost vlasnika i vinara poput one s Vega Sicilijom, Gut Oggau, vinskom kućom Gravner, Mlečnik, Kabaj i mnogi drugi.